HJEM
/
BLOGG
/
Hvor mye det koster å annonsere på Snapchat?

Hvor mye det koster å annonsere på Snapchat?

Les mer om

annonsering

Det er lettere å forstå hvor godt annonsene dine leverer om du har noen å sammenligne deg med. Under finner du en oversikt over hva snittet av våre norske kunder betaler for å annonsere på Snapchat. Vi oppdaterer disse tallene hvert år, og denne artikkelen ble oppdatert januar 2023 for å reflektere benchmarks for 2022.

TIPS: Lytt til vår ukentlige podcast om annonsering

Hva slags tall bør man se på?

Det er mange tall man kan velge å se på når man annonserer, men vi har valgt å trekke ut de 3 viktigste for deg. Med disse tallene får du raskt en indikasjon på hvordan du ligger ann, men det er også lett for deg å forstå hvordan du kan forbedre tallene.

 • CPC (lenkeklikk) - kostnad per klikk
  Hvor mye koster det å få noen som har sett annonsen til å klikke seg inn på nettbutikken din. Viktig å skille mellom vanlig klikk (som kan også være klikk på bilder, liker knapp etc inne på Meta) og lenke klikk (som er klikk ut til nettbutikken din).
 • CTR - klikkrate/swipeup
  Hvor mange prosent av de som ser annonsen din swiper seg inn til nettbutikken din. Dette er en indikasjon på om annonsen din har riktig budskap til riktig målgruppe.
 • CPM - kostnad per tusende visning
  Hva koster det å vise annonsen din tusen ganger. Her får du en indikasjon om at du treffer en målgruppe som er interessert i budskapet ditt, men også om det er konkurranse for å nå målgruppen din.

Benchmark Snap annonsering 2022

Dette er hva det kostet våre kunder å annonsere på Snapchat i snitt.

Som du kan se så har det blitt dyrere å skaffe klikk gjennom Snapchat, men klkkraten eller sweipup raten har gått kraftig opp. Det betyr at over 77% av de som er på snapchat engasjerer seg i reklamen som blir vist og man treffer målgruppen som ønsker å lære mer. Kostnaden per tusende visning har derimot også gått kraftig opp med over 100%.

Om jeg har dårlige resultater, hva kan jeg gjøre?

Om du har dårligere tall enn benchmark (altså snittet) så er det en del tiltak du kan fokusere på. Det er også viktig å påpeke at så lenge du har god lønnsomhet i annonsene dine, så er det det viktigste.

Men, du har dårligere tall enn snittet. Hva kan du gjøre?

 • For høy CPC - Du må sørge for at budskapet ditt treffer målgruppen din bedre. Det er for mange som ser annonsen uten å klikke seg videre - dette er ofte hvis målgruppen ikke blir fristet av annonsen din.
 • For lav CTR - Du må jobbe med å utforme annonsene dine bedre. Det er for få som stopper ved annonsen din og klikker seg videre. Du klarer rett og slett ikke å fange målgruppen godt nok. 
 • For høy CPM - Du må målrette annonsene dine bedre. Målgruppen du viser annonsene dine til responderer ikke godt nok.

BONUS: Meld deg på vårt gratis nettkurs som hjelper deg å sette opp din første kampanje på Snapchat [MANGLER LENKE]

Vil annonsene bli dyrere i 2023?

Alt tyder på at det vil bli dyrere å annonsere i tiden fremover. Dette betyr at du må ha fokus på å øke konverteringsraten og snitt ordre verdien din. Slik at du får mest mulig ut av hvert besøk på nettbutikken din.

Trenger du hjelp?

Om du føler at du kunne trengt litt hjelp så har du to muligheter.

 1. Bli med i annonse klubben vår, og få mulighet til å få hjelp og støtte med kampanjene dine via live workshops.
 2. Om du omsetter for mer enn 2 millioner i året har vi også mulighet til å gjøre annonseringen for deg, ta kontakt.

BONUS: Lytt til vår ukentlige podcast om annonsering for flere tips

Vi anbefaler også:

Lykke til med annonseringen!

Får du ikke resultatene du ønsker deg?

Last ned vår oppstartspakke med oppstartskurs på annonsering, gode tips fra Get Inspired gründeren og våre beste råd og guider.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Dette gikk bra!
Oops! Noe gikk galt under påmelding av nyhetsbrevet. Sjekk om du har fyllt ut alle felter riktig.