HJEM
/
BLOGG
/
Hvor mye det koster å annonsere på Snapchat? (2023 Benchmarks)

Hvor mye det koster å annonsere på Snapchat? (2023 Benchmarks)

Les mer om

annonsering

Det er lettere å forstå hvor godt annonsene dine leverer om du har noen å sammenligne deg med. Under finner du en oversikt over hva snittet av våre norske kunder betaler for å annonsere på Snapchat. Vi oppdaterer disse tallene hvert år, og denne artikkelen ble oppdatert januar 2024 for å reflektere benchmarks for 2023.

TIPS: Lytt til vår ukentlige podcast om annonsering

Hva slags tall bør man se på?

Det er mange tall man kan velge å se på når man annonserer, men vi har valgt å trekke ut de 3 viktigste for deg. Med disse tallene får du raskt en indikasjon på hvordan du ligger ann, men det er også lett for deg å forstå hvordan du kan forbedre tallene.

 • CPC (lenkeklikk) - kostnad per klikk
  Hvor mye koster det å få noen som har sett annonsen til å klikke seg inn på nettbutikken din. Viktig å skille mellom vanlig klikk (som kan også være klikk på bilder, liker knapp etc inne på Meta) og lenke klikk (som er klikk ut til nettbutikken din).
 • CTR - klikkrate/swipeup
  Hvor mange prosent av de som ser annonsen din swiper seg inn til nettbutikken din. Dette er en indikasjon på om annonsen din har riktig budskap til riktig målgruppe.
 • CPM - kostnad per tusende visning
  Hva koster det å vise annonsen din tusen ganger. Her får du en indikasjon om at du treffer en målgruppe som er interessert i budskapet ditt, men også om det er konkurranse for å nå målgruppen din.

Benchmark Snap annonsering 2023

Beskrivelse 2021 2022 2023 Endring (2022-2023)
CPC 3.39 NOK 4.56 NOK 5.79 NOK +26.97%
CTR 0.36% 1.58% 0.94% -40.51%
CPM 29.84 NOK 64.71 NOK 48.59 NOK -24.91%

I 2023 har Snapchat-annonsering vist en blandet trend, hvor kostnaden for å oppnå visninger (CPM) har falt med -24.91%, noe som gjør det mer kostnadseffektivt for merkevarebygging og eksponering. Samtidig har det blitt dyrere å generere engasjement, med en økning i kostnad per klikk (CPC) på +26.97% og en nedgang i klikkfrekvens (CTR) på -40.51%. Dette indikerer at mens visninger er blitt billigere, krever oppnåelse av faktiske klikk en høyere investering, og effektiviteten av disse klikkene har minket.

For markedsførere betyr dette at strategier må tilpasses nøye etter kampanjemålene. Dersom målet er direkte handlinger fra brukere, kan den økte CPC og reduserte CTR kreve en gjennomgang av annonseinnhold og målretting for å sikre kostnadseffektivitet. På den annen side, tilbyr den reduserte CPM en god mulighet for de som ønsker å maksimere eksponering og bygge merkevarekjennskap, potensielt øke rekkevidden uten å øke det totale budsjettet.

Om jeg har dårlige resultater, hva kan jeg gjøre?

Om du har dårligere tall enn benchmark (altså snittet) så er det en del tiltak du kan fokusere på. Det er også viktig å påpeke at så lenge du har god lønnsomhet i annonsene dine, så er det det viktigste.

Men, du har dårligere tall enn snittet. Hva kan du gjøre?

 • For høy CPC - Du må sørge for at budskapet ditt treffer målgruppen din bedre. Det er for mange som ser annonsen uten å klikke seg videre - dette er ofte hvis målgruppen ikke blir fristet av annonsen din.
 • For lav CTR - Du må jobbe med å utforme annonsene dine bedre. Det er for få som stopper ved annonsen din og klikker seg videre. Du klarer rett og slett ikke å fange målgruppen godt nok. 
 • For høy CPM - Du må målrette annonsene dine bedre. Målgruppen du viser annonsene dine til responderer ikke godt nok.

BONUS: Meld deg på vårt gratis nettkurs: Hvordan annonsere på Snapchat for nettbutikker

Vil annonsene bli dyrere i 2024?

Det er ikke mulig å forutsi med sikkerhet om det vil bli dyrere å annonsere på Snapchat i 2024 basert på tallene alene, da annonsekostnader påvirkes av mange faktorer, som markedstilstander, plattformendringer, brukeratferd og konkurranse.

Men hvis vi ser på trendene fra 2022 til 2023, der CPC har økt betydelig, og gitt at CTR har falt, kan man anta at dersom brukernes engasjement med annonser fortsetter å avta, kan det føre til at annonsører må betale mer for å oppnå samme antall klikk. Dette kan resultere i en høyere CPC også i 2024.

For CPM, som har falt, kan en fortsatt nedgang bety at det blir billigere å få visninger, men dette kan også snu dersom for eksempel Snapchat gjør endringer som øker brukerengasjementet eller dersom det blir større konkurranse om annonseplassene.

I tillegg kan eksterne økonomiske faktorer som inflasjon eller endringer i forbrukeratferd på grunn av globale hendelser også spille en rolle. Det er også verdt å merke seg at Snapchat kunne gjennomføre plattformforbedringer som kan øke effektiviteten av annonser, noe som potensielt kunne rettferdiggjøre en høyere kostnad per klikk eller visning.

Trenger du hjelp?

Om du føler at du kunne trengt litt hjelp så har du to muligheter.

 1. Omsetter du for under 2 millioner i året og ønsker å få hjelp og støtte i riktig retning? Bli med på vår Mastermind.
 2. Om du omsetter for mer enn 2 millioner i året har vi også mulighet til å gjøre annonseringen for deg, ta kontakt.

BONUS: Lytt til vår ukentlige podcast om annonsering for flere tips

Vi anbefaler også:

Lykke til med annonseringen!

GRATIS ANALYSE

Får du ikke resultatene du ønsker deg?

Vi har laget en undersøkelse du svarer på noen på enkle JA/NEI spørsmål. Som igjen vil gi deg en skreddersydd analyse av nettbutikken din.

FÅ ANALYSEN