HJEM
/
BLOGG
/
Hvor mye koster det å annonsere på Meta-plattformen (Facebook og Instagram)? (2023 Benchmarks)

Hvor mye koster det å annonsere på Meta-plattformen (Facebook og Instagram)? (2023 Benchmarks)

Les mer om

facebook

Det er lettere å forstå hvor godt annonsene dine leverer om du har noen å sammenligne deg med. Under finner du en oversikt over hva snittet av våre norske kunder betaler for å annonsere på Facebook og Instagram (Meta). Vi oppdaterer disse tallene hvert år, og denne artikkelen ble oppdatert januar 2024 for å reflektere benchmarks for 2022.

TIPS: Lytt til vår ukentlige podcast om annonsering

Hva slags tall bør man se på?

Det er mange tall man kan velge å se på når man annonserer, men vi har valgt å trekke ut de 3 viktigste for deg. Med disse tallene får du raskt en indikasjon på hvordan du ligger ann, men det er også lett for deg å forstå hvordan du kan forbedre tallene.

 • CPC (lenkeklikk) - kostnad per klikk
  Hvor mye koster det å få noen som har sett annonsen til å klikke seg inn på nettbutikken din. Viktig å skille mellom vanlig klikk (som kan også være klikk på bilder, liker knapp etc inne på Meta) og lenke klikk (som er klikk ut til nettbutikken din).
 • CTR - klikkrate
  Hvor mange prosent av de som ser annonsen din klikker seg inn til nettbutikken din. Dette er en indikasjon på om annonsen din har riktig budskap til riktig målgruppe.
 • CPM - kostnad per tusende visning
  Hva koster det å vise annonsen din tusen ganger. Her får du en indikasjon om at du treffer en målgruppe som er interessert i budskapet ditt, men også om det er konkurranse for å nå målgruppen din.

Benchmark Meta annonsering 2023

Beskrivelse 2021 2022 2023 Endring (2022-2023)
CPC 4.49 NOK 3.01 NOK 2.61 NOK -13.29%
CTR 2.30% 3.03% 3.01% -0.66%
CPM 117 NOK 105 NOK 73.79 NOK -29.72%

Basert på den siste analysen av Meta-annonsering fra 2022 til 2023, viser tallene en overveiende positiv utvikling for annonsører. Kostnaden for å vise annonser (CPM) har opplevd en betydelig reduksjon på -29.72%, noe som gjør det mer økonomisk for bedrifter å øke sin eksponering. Samtidig har kostnaden for å oppnå engasjement gjennom klikk (CPC) falt med -13.29%, noe som indikerer at det er blitt rimeligere å drive trafikk og konverteringer.

Til tross for en minimal nedgang i klikkfrekvensen (CTR) på -0.66%, holder effektiviteten av annonser seg sterk, med CTR-nivåer som fortsatt er høye, noe som understreker en liten endring som ikke nødvendigvis påvirker den positive vurderingen av annonseringskostnadseffektivitet på Meta-plattformene. Disse trendene peker på en attraktiv mulighet for markedsførere å optimalisere annonsebudsjettene sine for å maksimere både rekkevidde og engasjement.

Hvorfor?

Vel, i april 2021 lanserte Apple det de kalte “App Tracking Transparency” i iPhone sitt operativsystem iOS. Dette gjorde at alle sosiale medier over natten mistet 80% av dataen de normalt fikk rundt bruk av appene. Med andre ord, man mistet muligheten til å spore effekten av annonsene.

Dette gjorde at prisene ble høye, og effekten av annonsene forsvant i store deler av 2021. Det vi så i 2022 var at Meta og andre plattformer implementerte endringer som bedre klarte å forutse hva slags effekt annonsene hadde. I 2023 har vi sett at mye hjelp fra AI baserte annonser i har bare gjort det rimeligere og rimeligere å annonsere og det gjenspeiler seg nå i prisene.

Om jeg har dårlige resultater, hva kan jeg gjøre?

Om du har dårligere tall enn benchmark (altså snittet) så er det en del tiltak du kan fokusere på. Det er også viktig å påpeke at så lenge du har god lønnsomhet i annonsene dine, så er det det viktigste.

Men, du har dårligere tall enn snittet. Hva kan du gjøre?

For høy CPC - Du må sørge for at budskapet ditt treffer målgruppen din bedre. Det er for mange som ser annonsen uten å klikke seg videre - dette er ofte hvis målgruppen ikke blir fristet av annonsen din.

For lav CTR - Du må jobbe med å utforme annonsene dine bedre. Det er for få som stopper ved annonsen din og klikker seg videre. Du klarer rett og slett ikke å fange målgruppen godt nok. 

For høy CPM - Du må målrette annonsene dine bedre. Målgruppen du viser annonsene dine til responderer ikke godt nok.

BONUS: Få en score på din markedsføring av nettbutikken din.

Vil annonsene bli dyrere i 2024?

På samme måte som med andre annonseringsplattformer, er kostnaden ved å annonsere på Facebooks annonseplattform variabel over tid. Selv om det er vanskelig å forutsi eksakte tall, tyder trender i bransjen på en moderat økning på omtrent 5-10% i gjennomsnittlige annonsekostnader på Facebook i 2024.

Trenger du hjelp?

Om du føler at du kunne trengt litt hjelp så har du to muligheter.

 1. Omsetter du for under 2 millioner i året og ønsker å få hjelp og støtte i riktig retning? Bli med på vår Mastermind.
 2. Om du omsetter for mer enn 2 millioner i året har vi også mulighet til å gjøre annonseringen for deg, ta kontakt.

BONUS: Lytt til vår ukentlige podcast om annonsering for flere tips

Vi anbefaler også:

Lykke til med annonseringen!

GRATIS ANALYSE

Får du ikke resultatene du ønsker deg?

Vi har laget en undersøkelse du svarer på noen på enkle JA/NEI spørsmål. Som igjen vil gi deg en skreddersydd analyse av nettbutikken din.

FÅ ANALYSEN