Nina, det er jo ikke ofte du er foran kamera, men til de som ikke vet hvem Nina er, så er Nina min partner in crime i Moen & Co, og partner in crime in life. Og Nina har ansvar for innholdstimet vårt her i Moen & Co.
Og jeg har invitert Nina inn i dag fordi at mange nettbutikker lykkes ikke fordi de ikke har gode nok annonser, ikke gode nok rutiner, ikke gode nok e-poster. Og jeg tenkte da å ta en liten prat med Nina for å få noen tips på hva hun tenker at nettbutikker skal tenke på rundt innhold. Nina, du har jo sånne onboarding-møter med kundene våre når de blir kunder, der dere snakker litt om hva slags annonser de bør fokusere på, hva slags annonser som kanskje ikke leverer optimalt, gode rutiner og så videre.
Vi hopper kanskje inn i hva de bør gjøre, hva er de mest normale fellene folk har gått i, eller hva er det folk misforstår når det kommer til annonser, tror du? De aller fleste som jeg snakker med har jo, noen har jo en fysisk butikk, mens andre er nettbutikk. Og de aller fleste ser på seg at man skal skrive annonser som om det skulle vært et TV-reklame.
Så, og det må veldig mange glemme også at avsenderen når det kommer til annonser, så er jo navnet da på merkbaren eller butikken. Så man snakker veldig mye som om det skulle vært et TV-reklame når man skriver. Og siden på grunn av sosiale medier og influenser og hvordan vi har endret måten vi kommuniserer på, så har den hvordan man skriver annonstekser, eller hvordan man reklamerer i sosiale medier har endret seg.
Så det er ikke samme oppskriften som da en TV-reklame, eller sammenlignet med da sosiale medier. Det er to forskjellige måter å kommunisere på. Så da, når de kanskje poster vanlig på Instagram, så har de en stemme, men med en gang de skal betale for spredning, så blir de plutselig veldig stive.
Ja, da mister de personligheten som de har når de da poster en autentisk post på Facebook eller på Instagram. Så er det en helt annen tone of voice. Da er de mer ekte, da forklarer de produktene mye mer.
Men så fort det blir en reklame, så tenker man da kanskje en avisereklame, kanskje radioreklame, kanskje TV-reklame. Det er også litt for en måte eksponert av den gamle dagsen måten å ha reklame på. Men dette er ikke tilfelle da i sosiale medier.
Så det er liksom en klassisk ting man må minne folk på. En annen ting som jeg har hatt merke til, er at når folk har pratet med deg, så sier de beskjed om at de føler at de har nobbet flinke til å plukke ut riktige produkter, eller hva de skal fokusere på. Og mange når de begynner, vil jo kanskje begynne med å prøve å annonsere det de vil bli kvitt på lagret sitt, eller det som ikke selger så bra.
Men hvordan skal en nettbutikk tenke når de skal velge ut produkter de skal kjøre annonser for? Et godt eksempel er jo da når du går forbi en fysisk butikk i en handlegate, så viser jo ikke de fremme utstillingsvinner de klærne de helst vil bli kvitt. Det står jo ikke da foran utstillingsvinner.
De da viser de beste klærne sine, eller det flotteste. De har det mest appellerende for å få deg inn i butikken, og da kan de få deg til å kjøpe de klærne de helst vil bli kvitt av. Så det samme gjelder da når du skal annonsere i digitale medier, så det må jo være noe som da får kunden inn i butikk, og så da kan man da få til å selge disse produktene til kundene som har kommet inn i butikken.
Så man må altid ha en grunn at du skal ha en utstillingsvindu som skal inn, men selvfølgelig har man en salg på visse produkter, så er det jo en annen måte å kommunisere på, men man bør alltid ha noe som på en måte, som når man skal på en festival da, så har jo alltid festivalen går ut for å få folk til å kjøpe billetter, er jo headlineren.
Og så kommer de underartistene under, og det samme regel gjelder her også, få ut headlineren først, og så har du de andre som du da annonserer for i tillegg selvfølgelig, men heller fokusere på det beste du har, og du vet folk vil kjøpe, enn da, nei dette er unge som vil kjøpe, da skal jeg annonsere på det.
Og da make it sense at da kommer jo ikke noen inn i butikk, for det er jo ingen vi har. Det gir veldig mening altså, og så blir ofte spurt om hva som fungerer best, bilde eller tekst, produktbilder, miljøbilder, hvordan skal en nettbutikk tenke rundt det å ha bilder og videoer i annonsene sine? Det er jo veldig forskjellig fra selvfølgelig hva du selger, og fra nettbutikk til nettbutikk, men hele tanken bak det visuelle da skal jo være noe som da fanger hva en person kan se seg selv i det øyeblikket, eller se seg selv at de har på seg denne kjolen i helas, eller i sommer, eller at de ser for seg e-flaren i bruk, og blir inspirert i hvordan de skal bruke det, så alt handler jo egentlig om å da få personen, eller kunden, til å visualisere seg selv med det produktet du skal selge.
Så det er jo veldig avhengig om det du har da behov for å få video til å få det ut, eller om det er et bilde du kan få det ut med da. Men selvfølgelig så er det jo fint å ha en liten mix av det, og så kan man jo da abeteste utifra ditt publikum hvordan de responderer, om de responderer best på bilde, eller om de responderer best på video, og noen ganger så er det avhengig av hva produktet er, hva du skal selge, det kommer jo kanskje best frem på video, eller andre er best frem på bilde, så alt handler jo egentlig om selvfølgelig om data, og hva da kundene dine liker å se på, eller reagere på da.
Og hva vil du si er viktigst i denne annonsen? Er det viktigst å være flink til å skrive tekstet, eller er det viktigst å ta bra bilde og video? Det er jo en kombinasjon.
Så har du bra tekst, og bildet ikke ser så delikat ut, så har du også mistet. Så det første folk ser på, er jo da når du, du kan jo tenke deg selv da, når du sitter da og scroller, så får du opp reklame. Og det første du legger i kanskje øyet ditt, faller jo først på hvorfor du er i disse kanalene, så handler det om det visuelle, og så tar du opp på teksten.
Så teksten da, leser man egentlig, skomleser man, men øya likevel, så klarer du å plukke opp de viktige detaljene som da toucher ulike mennesker da. Så da må man fremheve alt det man vil først, og så detaljer etterpå. Så jeg vil si at det er en kombinasjon.
Man kan jo alltid tenke på seg selv, hvordan reagerer jeg i digitale kanaler, hva er det som får meg til å stoppe? Så jeg vil si at det er en kombinasjon av begge deler. Kult, det gir mening.
Er det noen andre ting som du skulle ønske at nettbutikker visste, eller hadde fokus på når det kommer til det å lage gode annonser i sosiale medier? At du skal tenke at annonsen ikke skal oppfattes som reklame. Det er jo litt også fordi at det er hvordan vi blir påvirket, lare oss bli påvirket av, hva skal jeg si, influensere.
Da vi og andre rundt oss i dag, så er det jo det at vi ikke vil nødvendigvis si at dette er en perfekt kremend kjøp nå, men vi vil gjerne da bli influensert som et menneske. At brandet snakker på en folkelig og menneskelig måte, enn at det skal bare være en flott og posji tekst, og bare en luksuriøs merke for deg som elsker luksus.
Det er jo det alle elsker luksus, men det er jo det hvordan du kommuniserer til uten. Det jeg pleier å alltid si til de jeg snakker med, når du skal forklare produktet ditt, så må du forklare produktet som du forklarte til en nabo, eller til en bekjent. Hvordan ville du da forklart produktet?
Ville du sagt at dette er en luksuriøs brand for deg som elsker luksus, eller ville du gått inn i detaljer av at dette har hjulpet meg sånn, eller at jeg følte at det var kjempedeileg stoff, og veldig luftig. Hvordan vil du ha forklart produktet til naboen din? Hvis naboen din sier at det er så fin t-skjorte du har på deg, hvordan vil du ha forklart fordelen, eller hva som har gjort deg til å ta på deg den t-skjorten?
Ikke sant. Så da, for å oppsummere, ha et naturlig språk, tenk produktevelgelser som et butikkvindu eller en headliner, og bilde og video skal hjelpe vedkommende som ser annonsen til å visualisere seg selv i det produktet. Det er liksom de viktigste tingene.
Ja. Kult. Ja, så bra.
Takk for tiden din, og takk for at du deler. Jeg tror mange bestedikker har veldig behov for disse typer ting, så det er kult at jeg endelig fikk lurt deg med på video.