HJEM
/
BLOGG
/
Hvordan få mer trafikk til nettbutikken din GRATIS

Hvordan få mer trafikk til nettbutikken din GRATIS

Les mer om

nettbutikk

Å få trafikk inn til nettbutikken din er kritisk for at du skal lykkes. Hvordan skal du generere salg uten en jevn flyt av besøkende i nettbutikken? Trafikk er viktig, men likevel en utfordring for mange. Hvordan kan du spre ordet og få oppmerksomhet uten å bruke masse penger på annonsering?

Du har heldigvis mange muligheter når det kommer til distribuering (spredning) av innholdet ditt. Det gir deg også mange muligheter til å tiltrekke besøkende til nettbutikken din. Vi har samlet 8 måter du kan øke trafikken til nettbutikken din på, uten å bruke en eneste krone.

8 måter å få trafikk til nettbutikken

Sosiale medier

Å være aktiv på sosiale medier er alltid en god måte å få trafikk til nettbutikken din på. Sørg for at du er der kundene dine er, og post aktivt. Jo oftere du poster jo mer oppmerksomhet får du, noe som også fører til at flere klikker seg inn til nettbutikken. Bruk relevante lenker i innleggene dine, og oppfordre publikummet til å klikke på dem. Husk også å legge link i biografier, slik at besøkende på profilene lett kan finne frem til nettbutikken din.

Blogginnlegg

Å ha blogginnlegg eller artikler på nettsiden din er ofte en fin måte å tiltrekke seg trafikk. Kanskje er ikke den besøkende klar til å kjøpe helt enda. Da kan relevante blogginnlegg være en god måte å trekke personer inn i nettbutikken din, la dem bli kjent med deg og dine produkter, samtidig som du tilfører verdi. På denne måten øker du også sannsynligheten for at de kommer tilbake til deg når de er klar for å gjennomføre et kjøp.

SEO - Søkemotoroptimalisering

SEO og Blogginnlegg henger på mange måter sammen, men SEO gjelder også for resten av nettbutikken din. Søkemotoroptimalisering handler om å tilrettelegge alle sider i nettbutikken for at de skal være mest mulig søkevennlig. Det vil si at du gjennom innholdet på sidene forteller Google at du er det søkerne på Google søker etter. Med god SEO vil du organisk kunne dukke opp i søk på, altså uten å betale for plasseringen.

Nyhetsbrev og E-postlister

Nyhetsbrev og e-postlister er svært gode måter å skape trafikk til nettbutikken på. Alt for mange tar e-postmarkedsføring for gitt, og tenker at det ikke har en effekt. Dette er ikke tilfelle. E-postmarkedsføring er fortsatt blant de mest effektfulle måtene å både få trafikk og konverteringer på. Å jobbe for å bygge en e-postliste kan derfor være en god stategi.

Oppfordre til deling

Du kan kanskje føle at å be om deling oppfattes som masete, men det er det ikke. I mange tilfeller vil det bare oppfattes som en hyggelig påminnelse. Som bedrift er det også ditt ansvar å oppfordre til handling. Oppfordre til å dele blogginnlegget ditt om “Hvordan øke trafikken til nettbutikken din gratis” til en venn som også trenger litt tips i dag. Del Facebook-innlegget med en venn som trenger litt ekstra motivasjon, eller til en som vil ha en god rabatt.

Samarbeid

Å finne noen å samarbeide med er også en fin måte å spre kjennskap til din bedrift, og øke trafikken til nettbutikken din. Samarbeid kan være alt fra samarbeid med Influencere, affiliates eller å skrive gjesteinnlegg for andre bedrifter. Ved å samarbeide med andre bedrifter eller personer, vil du kunne nå ut til nye, relevante personer som kanskje ikke har hørt om deg før.  

Delta i forum og kommentarfelt

En fin måte å øke trafikk til egen nettbutikk er å være aktiv i forum, grupper og kommentarfelt. Ved å være aktiv på å kommentere og delta får du også økt oppmerksomhet mot deg. Dette gjør at du kan nå ut til relevante personer som ikke kjenner til deg fra før, men som følger andre relevante profiler, grupper eller forum. Å delta ved å dele din kunnskap eller simpelthen å skape positiv stemning i kommentarfeltet er aldri feil.

Konkurranser og Giveaways

Det er ingen hemmelighet at vi liker å vinne. Det er gøy å delta i konkurranser og vi deler det gjerne. Å kjøre konkurranser og Giveaways er derfor en utrolig effektiv måte å få økt oppmerksomhet og trafikk. Når det er sagt, kan denne trafikken være påvirket av mindre kjøpevillige personer - da mange ofte deltar for konkurransen sin skyld. Likevel er en god konkurranse eller giveaway et godt tiltak for økt oppmerksomhet og trafikk en gang i blant.

Oppsummert

Det er altså mange måter å tiltrekke besøkende til nettbutikken din. Den store gjentakende faktoren for økt trafikk er å være aktiv. Du kan ikke bare sitte og vente på at noen kommer over nettbutikken din. Du må aktivt være ute og hente folk inn. Enten det er gjennom aktive sosiale medie profiler, nyhetsbrev eller konkurranser. Vær på, del verdifullt innhold og engasjer deg.

GRATIS ANALYSE

Får du ikke resultatene du ønsker deg?

Vi har laget en undersøkelse du svarer på noen på enkle JA/NEI spørsmål. Som igjen vil gi deg en skreddersydd analyse av nettbutikken din.

FÅ ANALYSEN