HJEM
/
BLOGG
/
Størrelsesguide kan hjelpe deg å øke konverteringsraten og minske returer

Størrelsesguide kan hjelpe deg å øke konverteringsraten og minske returer

Les mer om

nettbutikk

Mangelen på muligheter for å prøve produkter og klær før kjøp på nett kan være frustrerende for mange.

Når kunden handler i nettbutikken din er det en fordel for begge parter at størrelsen passer. Fordelen ved at kunden får riktig størrelse med en gang er at du vil minske returer til butikken- og dermed øke konverteringsgraden, det er mer miljøvennlig og du får flere fornøyde kunder.  

Inntil AR og teknologi blir mer inkorporert i Norge, og du kan lage din egen fashion avatar (en digital tvilling av deg selv) er det viktig å beskrive produktene godt, geleide kundene til riktig størrelse og passform og legge ut mange og gode bilder. 

Butikker opererer med ulike størrelser, i tillegg til at det går i en miks av tommer og tall, noe som gjør at man kan bestille feil størrelse, og at det ender med at kunden sender varen i retur. Dette er ikke lønnsomt for nettbutikken din og det er også noe kunden har i tankene ved neste kjøpsvurdering.        

Bolina har laget en størrelsesguide for jeans som gjør det lettere for kunden å velge passform og størrelse. Hvordan de har gjort det kan være en god inspirasjon for deg som eier en nettbutikk. 

Bolina Sin Jeans Guide

Hvordan få kunden til å velge riktig størrelse? - Den perfekte jeansen

Bolina har laget en superenkel jeans-guide som gjøre det lettere å ta riktig valg. Her gis konkrete råd for å gjøre valg av størrelse litt enklere, og du får mange gode tips på veien – som: 

  • Ikke velg jeans ut fra hva som er trendy, men det som passer din fasong og som du føler deg komfortabel i. 
  • Løst eller tettsittende- gå opp eller ned i størrelse
  • Vedlikehold og tips til tilbehør

I tillegg kan du klikke deg inn på de ulike variantene og lese mer om passformen og de ulike jeans-merkene, som er godt beskrevet med størrelser og passform, bilder av modeller som bruker en oppgitt størrelse. Og du kan velge midjehøyde, ulike modeller og se favorittene til Bolina jentene med deres ulike fasonger. 

Frøken Dianas salonger har løst dette på en god måte ved at de har

  • En måletabell som størrelsesguide med midje,- byste og hoftemål slik at du lett kan velge riktig størrelse utfra kroppsmålene dine
  • Mange bilder fra ulike vinkler av plagget og videoer av seg selv hvor de beskriver og kommenterer plagget
  • To modeller som viser hvordan plagget ser ut på med to ulike størrelser
  • Oppgitt mål på modellene sine og hvilken størrelse de bruker – noe som gir deg en god pekepinn på størrelsen
  • God beskrivelse av materialet og hvordan det oppfører seg på kroppen og i vasken
Frøken Dianas Salonger - Størrelses Guide

Kort oppsummert

Det kan være utfordrende for en liten nettbutikk å få mange varer i retur. Ovenfor ser du eksempler på hvordan to ulike nettbutikker har løst hvordan de kan hjelpe kunden å velge riktige størrelse i nettbutikken. Fordelen med dette er at man får mindre fraktutgifter ved færre returer og dermed øker konverteringsraten for butikken. I tillegg er det miljøvennlig- og kundene blir mer fornøyde!

GRATIS ANALYSE

Får du ikke resultatene du ønsker deg?

Vi har laget en undersøkelse du svarer på noen på enkle JA/NEI spørsmål. Som igjen vil gi deg en skreddersydd analyse av nettbutikken din.

FÅ ANALYSEN