HJEM
/
BLOGG
/
Hvorfor stopper annonsene mine?

Hvorfor stopper annonsene mine?

Les mer om

facebook

Vel, det er ingen grunn for panikk! Får du denne beskjeden kan det skyldes en av to ting;

  • - Forbruksgrensen din er nådd
  • - Betalingsmåten din har mislykkes.

Gjennom denne artikkelen skal jeg fortelle om hvordan Facebooks betalingssystem fungerer, og hva du kan gjøre om du får en slik varsel.

Automatiske- og manuelle betalingsinnstillinger:

Det er hovedsakelig to betalingsinnstillinger for Facebook-annonser: Automatiske betalingsinnstillinger og manuelle betalingsinnstillinger. Når du opprettet din første annonse, valgte du også en betalingsmåte i annonsekontoen din. Det er denne betalingsmåten som avgjør hvilken betalingsinnstilling du har.

Automatiske betalingsinnstillinger er når du blir belastet hver gang du har nådd en viss sum. Dette kalles faktureringsterskelen din. Har du for eksempel satt en faktureringsterskel på 10 000kr i måneden, blir du belastet hver gang denne summen er nådd. Dette kan skje opp til flere ganger i en måned, eller ingen, ut i fra hva du bruker.

Har du ikke nådd faktureringsterskelen vil du bli belastet en gang i måneden, for det resterende beløpet du har brukt. Har du for eksempel en måned kun brukt 7 000kr, vil du på den månedlige faktureringsdatoen bli belastet for dette. På den andre siden om du har brukt 17 000kr en måned, vil du først bli belastet når du har nådd faktureringsterskelen på 10 000kr. Senere, på den månedlige faktureringsdatoen, bli du da belastet for de nye 7 000kr.

Du vil ikke bli belastet på den månedlige fakturadatoen om du ikke har noen annonsekostnader, eller om du har brukt mindre enn USD 1 (+- 10kr).

Manuelle betalingsinnstillinger: om du har en manuell betalingsinnstilling, setter du selv inn penger på konto først. Facebook vil da trekke fra beløpet én gang hver dag etter hvert som annonsene kjører. Bruker du manuelle betalingsinnstillinger eller avtalegiro har du ikke en faktureringsterskel.

Bruker du mindre summer på Facebook annonsering, venter Facebook til du har nådd USD 25 (+- 250kr) eller hver 7 dag. Dette for at du skal slippe mange små trekk.

Facebook stopper annonsene mine

Som nevnt kan Facebook ha stoppet annonsene dine av to grunner; nådd forbruksgrense og mislykket betalingsmetode. Har du manuelle betalingsinnstillinger har du ikke en forbruksgrense.

Forbruksgrense: Det kan være nyttig å ha en forbruksgrense for å kunne kontrollere kostnadene dine, men det er viktig å prøve å justere den etter ditt reelle bruk. Når beløp du har brukt på annonsering når forbruksgrensen, blir de stoppet. Dette for at du ikke skal bli belastet mer enn du har satt som grense. Når du grensen kan du få inn i annonsekontoinnstillingene på din business manager og endre, tilbakestille eller fjerne forbruksgrensen. Da vil annonsene automatisk fortsette å kjøre.

Du kan når som helst endre forbruksgrensen din i bedriftsinnstillinger. Har du en forbruksgrense på 10 000kr, men du vet at du skal bruke mer enn dette, kan det være lurt å endre med en gang.

Mislykket betalingsmåte: Som oftes om det oppstår betalingsfeil ligger problemet i banken/betalingsleverandøren din. Oppstår denne feilen, vil det derfor være lurt å ta kontakt med banken/betalingsleverandøren og få det fikset. Et annet alternativ er å legge til en annen betalingsmåte, og betale saldoen manuelt.

Du blir ikke belastet for ytterligere kostnader mens annonsene er stoppet. Når du har betalt summen du skyller Facebook, vil annonsene automatisk fortsette å kjøre.

GRATIS ANALYSE

Får du ikke resultatene du ønsker deg?

Vi har laget en undersøkelse du svarer på noen på enkle JA/NEI spørsmål. Som igjen vil gi deg en skreddersydd analyse av nettbutikken din.

FÅ ANALYSEN