HJEM
/
BLOGG
/
Hvordan teste mobilhastigheten til nettbutikken din

Hvordan teste mobilhastigheten til nettbutikken din

Les mer om

nettbutikk

I en verden hvor mobilbruk er på topp, er det viktigere enn noen gang å sikre at nettbutikken din laster raskt og effektivt på alle mobile enheter. I denne bloggposten vil vi vise deg hvordan du kan teste og forbedre mobilhastigheten til nettbutikken din.

Hvorfor er mobilhastighet viktig?

I dagens digitale tidsalder er det mer sannsynlig at kundene dine besøker nettbutikken din fra en mobil enhet enn en stasjonær datamaskin. Faktisk viser statistikk at over halvparten av all netthandel nå skjer på mobil. Hvis nettbutikken din laster sakte, kan du risikere å miste kunder og salg.

En rask mobilopplevelse kan også forbedre SEO-rangeringen din, noe som betyr at nettbutikken din vil dukke opp høyere i søkeresultatene. Dette kan føre til mer trafikk og potensielt flere salg.

Hvordan teste mobilhastigheten til nettbutikken din

Her er en  guide for hvordan du kan teste mobilhastigheten til nettbutikken din:

  1. Gå til Google PageSpeed Insights. https://pagespeed.web.dev/
  2. Skriv inn URL-en til nettbutikken din i søkefeltet.
  3. Klikk på "Analyze" for å starte testen.
  4. Vent mens Google analyserer nettstedet ditt. Dette kan ta noen minutter.
  5. Når analysen er ferdig, vil du se en score for mobilhastigheten til nettbutikken din. Jo høyere score, jo raskere laster nettbutikken din på mobile enheter.
I dette tilfelle er Performance veldig lav, men resten ser ikke så gale ut.

PageSpeed Insights gir deg også råd om hvordan dette kan forbedres.

Her er et eksempel på tilbakemeldinger fra PageSpeed Insights

De mest vanlige grunnene til at siden er treg

  • Tungt innhold: Store bilder, videoer, eller komplekse animasjoner kan ta lang tid å laste, spesielt på en mobil enhet med en mindre kraftig prosessor eller på et tregt nettverk. Det er viktig å optimalisere disse elementene for mobilbruk, ved å komprimere bilder og videoer, og ved å bruke enkle, effektive animasjoner.
  • Dårlig optimalisert kode: Hvis koden på nettstedet ditt ikke er skrevet effektivt, kan det føre til at siden laster sakte. Dette kan inkludere ting som unødvendige JavaScript eller CSS, eller ikke å utnytte nettleserens cache. Ved å rydde opp i koden og sørge for at den er så strømlinjeformet som mulig, kan du forbedre lastehastigheten betydelig.
  • Serverens ytelse: Hvis serveren din er treg eller overbelastet, kan det føre til at sidene dine laster sakte, uavhengig av hvor godt de er optimalisert for mobil. Det er viktig å sikre at serveren din er i stand til å håndtere trafikken til nettstedet ditt, og at den er konfigurert riktig for å levere innholdet så raskt som mulig.

Om du ikke er teknisk og har mulighet til å optimalisere koden i egen nettbutikk, så er det greit å kontakte en utvikler som kan hjelpe til med å rydde opp i koden og optimalisere den slik at siden oppleves raskere for mobil.

Konklusjon

Å sikre at nettbutikken din laster raskt på mobile enheter er avgjørende for å beholde kunder og øke salget. Ved å bruke Google PageSpeed Insights kan du enkelt teste mobilhastigheten til nettbutikken din og finne områder hvor du kan forbedre. Husk, en rask nettbutikk er en vellykket nettbutikk!

GRATIS ANALYSE

Får du ikke resultatene du ønsker deg?

Vi har laget en undersøkelse du svarer på noen på enkle JA/NEI spørsmål. Som igjen vil gi deg en skreddersydd analyse av nettbutikken din.

FÅ ANALYSEN