HJEM
/
BLOGG
/
Hvordan opprette Google Analytics konto

Hvordan opprette Google Analytics konto

Les mer om

google

Har du oversikt over hvor mange som besøker nettsiden din hver dag? Hvor trafikken din kommer fra? Eller hvor de besøkende hopper av i nettbutikken din? Å ha tall og data på hva de besøkende gjør på nettsiden din, gir deg en større innsikt og forståelse for hvordan du kan skape bedre resultater. Denne innsikten kan du få gjennom Google Analytics.

Hva er Google Analytics?

Google Analytics er et gratis analyseverktøy som måler og rapporterer nettrafikk. Verktøyet ble lansert i 2005, og har siden blitt det mest brukte analyseverktøyet. Her får du verdifull innsikt og data om hva de besøkende gjør på nettsiden din (eller app), hvor trafikken kommer fra, hvor lenge de blir etc. Analytics gir deg altså muligheten til å bli bedre kjent med kundene dine.

Hvorfor du bør bruke Google Analytics

7 raske grunner til hvorfor du bør bruke Google Analytics

  1. Det er gratis
  2. Enkel integrasjon mellom andre verktøy og plattformer
  3. Du kan måle aktivitet på nettsiden din
  4. Du får innsikt i alder, kjønn, interesser, enhet (tlf, pc, nettbrett) og lokasjonen til publikummet ditt.
  5. Du får innsikt i hvor trafikken din kommer fra
  6. Du kan se hvilket innhold som får best respons
  7. Du kan se om du når målene dine

Google Analytics er et svært nyttig verktøy, som de fleste med en nettside bør ha. De gir deg innsikt over trafikken og aktivitetene som skjer inne på nettsiden din. Du får også innsikt i hvor trafikken kommer fra, og hvem det er som besøker nettsiden din.

Som butikkeier, blogger, markedsfører etc. er det viktig for deg å ha denne type innsikt. En stor del av optimalisering og forbedring handler nettopp om å tolke og forstå de tilbakemeldingene du får fra kunder, besøkende og interesserte. Denne informasjonen får du best servert gjennom analyseverktøy, tall og grafer. Date er også en viktig del av grunnlaget når tiltak skal gjøres. Ikke ta beslutninger på magefølelsen, men på atferden du ser til de besøkende gjennom data..

Hvordan er Google Analytics bygget opp

Google Analytics er bygget opp i et salgs hierarki med 4 nivåer. Øverst har du Organisasjonen som er den overordnede kontoen din. Under der kan du ha flere kontoer. Account er din inngang til Analytics. Du må ha minst en konto (Account) for å få tilgang til Analytics. Property er selve nettsiden eller appen du vil tracke. Du kan velge å ha flere eiendommer (property) under en konto, eller om du vil ha en konto til hver eiendom. View er en definert visning av data fra eiendommen. Det kan for eksempel være kun Adwords trafikk eller kun et subdomene som www.salg.moenco.no/.

google-analytics-2

Hvordan opprette Google Analytics konto

For å kunne opprette en Google Analytics konto må du ha en egen Google konto (gmail). Har du ikke det kan det lages.

1.  Gå til Google.com/analytics

2. Klikk på knappen start for free

Skjermbilde 2020-10-08 kl. 18.34.11

3. Logg inn med en Google konto. Ligger ikke ønsket konto tilgjengelig kan du velge bruk en annen konto

Skjermbilde 2020-10-08 kl. 18.45.05

4. Navngi Google Analytics kontoen (account). Dette er navnet på selve kontoen og behøver ikke være det samme som nettsiden din. Klikk neste

Skjermbilde 2020-10-07 kl. 15.25.58

5. Velg hva du vil måle (Property) og klikk neste

Skjermbilde 2020-10-07 kl. 15.26.50

6. Fyll inn eiendomsinformasjon (til selve nettsiden/appen)

7. Klikk opprett

Skjermbilde 2020-10-07 kl. 15.27.02

8. Godta betingelsene for å få en tracking kode

9. Installer tracking kode på nettsiden din

Hvordan installere tracking kode på nettsiden din

Hvordan du installerer tracking koden på nettsiden din varierer ut i fra hvilken nettside plattform du bruker. Den kan enten kobles til noe som heter Google Tag Manager (som igjen må kobles til nettsiden), den kan legges til via plugins eller i koden til nettsiden. Har du en utvikler som har laget nettsiden for deg, kan de nok hjelpe deg her.

Det du ikke vet, har du vondt av - iallfall i dette tilfellet

Som jeg har gjentatt flere ganger gjennom artikkelen er det viktig med innsikt, tall og data. Ved å installere Google Analytics vil du få innsikten du trenger. Analytics gir deg altså oversikt over nettsiden din, på en måte du ikke vil få mulighet til uten analyseverktøy. Her får du svar på hva som fungerer og ikke. Her kan du se hvor du kaster penger ut vinduet, og hvor du tjener penger. Du kan se hvor det må gjøres et grep, og hente inspirasjon fra det som fungerer.

Har du ikke gjort det allerede, anbefaler jeg derfor på det sterkeste å lage en Google Analytics konto. Få innsikt og oversikt, og begynn å bruke tallene du får servert til å mikse sammen den beste nettsiden med det beste innholdet. Best av alt, det er gratis!

GRATIS ANALYSE

Får du ikke resultatene du ønsker deg?

Vi har laget en undersøkelse du svarer på noen på enkle JA/NEI spørsmål. Som igjen vil gi deg en skreddersydd analyse av nettbutikken din.

FÅ ANALYSEN