8 raske tips til hvordan redusere lastetid på nettsiden din!

For å holde leseren interessert i innholdet ditt, vil side hastigheten av bildene av produkter, videoer og temaet på siden påvirke ytelsen til nettstedet ditt. Dette har en stor betydning om leseren faktisk scroller videre på siden din, eller klikker seg ut. Det er dermed viktig for å øke engasjementet på nettsiden at den funker optimalt, og at siden laster innholdet raskt og sømløst.  

Alt dette er med å forbedre ikke bare brukeropplevelsen, men kan også bidra til naturlig økning av søkemotoroptimaliseringene dine (SEO). 

I denne artikkelen vil vi forklare hva side hastighet er, hvorfor det er viktig, og hvordan du måler det. Deretter vil vi gi deg ni raske løsninger du kan bruke for å forbedre side hastigheten.

Hva er side hastighet? 

Enkelt og greit er side hastighet hvor raskt innholdet ditt vises når noen besøker en side på nettsiden din. Det kan være forvirrende og like ord mot nettside hastighet, men side hastighet er altså hvor lang tid den spesifikke siden tar å vise ulike bilder o.l.

Det er flere faktorer som kan påvirke side hastigheten. Noen av de viktigste faktorene vi har opplevd kan påvirke hastigheten er: 

✓ Hvor mange bilder, videoer og andre mediafiler det ligger på siden. 

✓ Hvilke temaer og plug-ins du har installert på nettsiden (gjennom nettsidebyggere på Shopify, Wix, Wordpress)

✓ Nettsiden og den spesifikke siden’s koding

Slike element som er nevnt over er med å påvirke hastigheten på siden, og ved at en side ikke laster fort nok risikerer du at lesere klikker ut av siden. 

Hvorfor er side hastighet viktig? 

Hvert sekund teller når det kommer til side hastighet. Google viser til at når en nettside blir tregt lastet inn, fra 1 til 3 sekund, er det 32% mer sjanse for at leseren forlater nettsiden før den har lastet ferdig. Enda mer sannsynlig er det om det tar fem sekunder å laste, hvorav det vises en risk på 90%:

Negative sider med lang lastighetstid 

En god grunn til å optimalisere nettsiden og passe på slike småfaktorer som lastighet på siden kan være at det kan påvirke hvordan kunder ser på merkevaren din. Tar nettsiden for lang tid kan det antas at du er uprofesjonell og nettsiden er upålitelig. 

Ved å se på nettsidens “performance”, altså ytelse, kan vi gå et steg nermære å analysere hvordan du kan oppnå full ytelse for nettsiden.

Hvordan måle nettside hastighet

To populære sider å bruke for å sjekke ytelsen på nettsiden er Pingdom Website Speed Test og GTmetrix, som begge er svært brukervennlige. Google anbefaler Google PageSpeed Insights, treffer ytelsesstandardene som kreves for plasseringer med høye søkeresultater. Ved å enkelt trykke “analyser”, hvor du får opp en 0-100 score som gir deg eksempler på hvordan øke ytelsen på siden din. 

Det skal være enkelt å optimalisere nettsiden din, og For å unngå at noen klikker seg vekk, men heller fortsetter å lese kan du tilrettelegge deg de 8 raske tipsene nedenfor slik du kan forhindre at slike bugs oppstår på nettsiden. 

  1. Velg en ytelsesoptimalisert hostingløsning.

Hostingleverandøren du bruker spiller en stor rolle i administrasjonen og ytelsen til nettstedet ditt. Det inkluderer side hastigheten. En av de verste feilene du kan gjøre er å nøye deg med middelmådig hosting for å få en lavere månedlig rate, her er det verdt å bruke en kraftig plattform designet for hastighet. Wordpress er en nettsiden som eksempelvis har flere kraftige design som tillater rask lasting og vanligvis tilbyr ikke disse leverandørene delt hosting, noe som betyr at du aldri trenger å bekymre deg for at andre nettsteder tømmer mengden av potensielle ressurser. Se her for mer informasjon om en ytelse du burde bruke for din nettside.

Billig hosting betyr ofte dårlig ytelse. Det kan bety deling av ressurser mellom flere nettsteder på en overbelastet server, noe som kan ende opp med å belaste sidens lastetid. Dette vil vi prøve å unngå.

  1. Komprimer bildene dine

Det finnes flere gratismuligheter for å komprimere bildene på nett, eksempelvis TinyPNG og WordPress Smush. Ved å komprimere vil du bedre tilrettelegge og bedre yte bildet slik det fortsatt er i god kvalitet, men “veier mindre”. Slik unngår du at bildene du bruker kan forstyrre hastigheten, så er det én mindre ting å bekymre seg over.

  1. Unngå å viderelinke til andre nettsider

Dette kan være vanskelig å unngå, men å legge inn linker som viderefører til et annet nettsted, artikkel eller et produkt kan være med å forstyrre hastigheten på nettsiden. Dette på grunn av HTTP linken kan påvirke responsprosessen.

Screaming Frog kan hjelpe deg å fjerne alle redirekte linker som ikke er nødvendige. Selv om det gjør teksten litt ryddigere, kan det hjelpe å fjerne alle unødvendige linker og kun holde seg til alle nødvendige linker som produktlinker og spesifikke hurtiglinker.

  1. Buffre nettsiden din

Bufring er en av de mest effektive måtene å øke hastigheten på nettsidene dine. Caching lagrer kopier av nettstedets filer, og minimerer arbeidet som trengs for at serveren skal generere og levere en nettside til en besøkendes nettleser.

 W3 Total Cache, som er en gratis WordPress plugin som hjelper deg med å buffre nettsiden raskt og enkelt. Etter du installerer og aktiverer plugen, enkelt trykk på Innstillinger > Sidebuffer > Aktiver. 

  1. Aktiver nettleserbufring

Nettleserbufring er en form for hurtigbufring du kan utnytte for å forbedre side hastigheten. Slik kan nettleseren lagre en rekke informasjon og bilder slik den ikke trenger å laste på nytt hver gang en leser besøker siden. 

WP Rocket er en kraftig caching-plugin du kan bruke om du bruker Wordpress som nettside. Ved å bruke forhåndsinnlasting og sidebufring optimaliserer den hastigheten og skaper lynraske lastetider. Dette er en premium plug-in, men her får du velge mellom prisklasser slik det passer deg. Slike plug-ins er verdt å investere i!

  1.   Bruk asynkron og utsett lasting for CSS- og JavaScript-filene dine.

Har du apple-produkter som Macbook kan du se på denne, som hjelper deg å lett finne frem til å utsette lasting for nettbutikken din. Nettsiden din er satt opp av JavaScript og CSS filer som enten laster asynkront eller synkront. 

Synkront vil si at filene lastes en av gangen, slik de vises på nettsiden. Med denne metoden når nettleseren støter på et skript, vil den slutte å laste inn andre elementer på siden til den filen er fullstendig lastet først. Dette tar nettsiden lengre tid og er noe vi ønsker å unngå. 

Omvendt lar asynkron lasting flere filer lastes samtidig, noe som kan øke hastigheten på sidens ytelse. Å sette opp dette innebærer å eliminere gjengivelse blokkerende ressurser i WordPress. 

Hvis du bruker WordPress, kan du enten bruke en kombinasjon av Autoptimize og Async JavaScript-pluginene for å ta seg av denne oppgaven enkelt.

  1. Minsk unødvendige CSS, JavaScript og HTML. 

En enkel og effektiv måte å minske lastetid på nettsiden er å fjerne unødvendige komma, mellomrom, filer og bilder som er for store (du kan minske de som nevnt ovenfor). 

Et ekstra tips er å minske filstørrelsen gjør det enklere å kombinere de, som resulterer i en renere kode og en nettside som laster raskere.

Selvfølgelig er det ikke akkurat effektivt å gå gjennom hver linje med kode for hver av filene til nettstedet ditt. Bruk Autoptimize, en plug-ins som gjør det for deg automatisk!

  1. Avinstaller og fjern unødvendige plug-ins

Vi anbefaler også å gå gjennom pluginene du har installert, for å vurdere om de faktisk er nødvendige. Det kan være noen verktøy som har overlappende funksjoner og funksjoner, og andre som rett og slett ikke lenger er relevante for dine behov.

Til slutt kan visse plugins bremse nettstedet ditt mer enn andre. For å identifisere eventuelle plugins som reduserer side hastighetene dine, kan du prøve å teste dem individuelt.

✓Først deaktiverer du alle pluginene dine 

✓ Slå dem deretter på igjen én etter én. Hver gang du aktiverer en plugin, bruk et hastighetstestverktøy som PageSpeed ​​Insights for å se om poengsummen din og timingen din har blitt påvirket, som diskutert noen punkt over. 

Mange plugins kan øke side hastighetene dine med en liten margin. Men hvis du ser en plutselig økning, kan det være på tide å finne et alternativt verktøy som tjener samme formål som er bedre optimalisert. 

Så husk - hvert sekund det tar å laste inn nettsidene dine, øker sjansen drastisk for at leseren går ut av nettsiden. Hvor lenge vil du kunne drive virksomheten din mens du mister potensielle kunder? Ta tak i de enkle stegene for å unngå å miste kunder, og få en raskere nettside!

Ta vårt lynkurs om hvordan du kan øke salget i nettbutikken din.

Fyll ut skjemaet for å komme i gang..

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.