HJEM
/
BLOGG
/
3 tips for å starte Facebook-annonsering for små

3 tips for å starte Facebook-annonsering for små

Les mer om

facebook

Liten eller stor bedrift. Alle bedrifter bør bruke Facebook-annonsering for å markedsføre seg. Da Facebook er Norges største sosiale plattform, vil du med din markedsføring nå ut til et stort publikum på en svært kostnadseffektiv måte. Dette høres gjerne supert ut, men er du ny for Facebook-annonsering kan det være vanskelig å vite hvordan du skal starte.

Derfor har jeg funnet frem 3 ting mange bedrifter IKKE gjør med Facebook-annonseringen, som de absolutt burde gjøre:

Bruk Facebook Pixel.

Facebook Pixelen er en kort liten kode du installerer på nettsiden din (Ikke Facebook-siden, men nettsiden). Basert på denne pixelen har Facebook muligheten til å fange opp hvem som besøker nettsiden din, så du igjen kan målrette deg mot dem. Det er altså Facebook pixelen som gjør det mulig for en bedrift å vise skoen du nettopp så på, i Facebook-feeden din.

Ved å installere Facebook pixelen har du to muligheter. Du kan lage egendefinerte publikum, så du kan nå ut til de som allerede har besøkt nettsiden din. Her kan du gjøre hva vi kaller “retargeting” og skape innhold som bringer dem tilbake til din nettside og kjøper produktet/tjenesten. Du kan også lage egendefinerte konverteringer. Laster noen ned for eksempel en PDF, kan du si til Facebook at dette er en konvertering du ønsker skal skje, og Facebook vil da finne folk som har størst sannsynlighet for å laste ned PDF-en din.

Snakk om verdien produktet ditt har for kunden

Det er alt for mange bedrifter som bruker for mye tid på å snakke om hvor kult og bra produktet eller bedriften deres er, i stede for å fortelle kunden hvordan produktet kan hjelpe dem. Jeg vil derfor anbefale deg på å bruke tid på å skape innhold som er av verdi til kunden. Fortell det kunden vil vite, og hjelp dem med å forstå hvilken verdi ditt produkt/din tjeneste kan tilføre kunden.

Stol på Facebooks algoritmer

Istedenfor å bruke mye tid på å gjette deg frem til riktig målgruppe, hvilke annonsetype som gir best respons osv. La heller Facebook ta seg av det. Facebook algoritmer er utrolig dyktige til å finne frem det som passer best for deg. Ved å ikke være for spesifikke gir du også Facebook muligheten til å teste ut målgrupper eller plassering av annonser som du ikke hadde trodd ville fungere. I mange tilfeller kan dette vise seg å fungere bedre.

Det var de tre tipsene jeg hadde for å komme i gang med å oppnå suksess på Facebook. Lykke til!

Kom i gang med Facebook-annonsering (gratis):
http://thomasmoen.com/minikurs

Ikke glem å abonnere på podcasten via Apple Podcast eller Spotify.

Lær mer om Facebook-annonsering på vår samleside.

GRATIS ANALYSE

Får du ikke resultatene du ønsker deg?

Vi har laget en undersøkelse du svarer på noen på enkle JA/NEI spørsmål. Som igjen vil gi deg en skreddersydd analyse av nettbutikken din.

FÅ ANALYSEN