Den smarteste kampanjen å starte med på Facebook - 7/11- kampanjen

Thomas Moen
Thomas Moen
2 min read

Facebook

23 april, 2020
Share on:

Når jeg starter å jobbe med nye kunder, er det en kampanje jeg alltid starter med å sette opp. Dette er en 7/11- kampanje som alltid jobber for deg. Denne tenkte jeg å dele med deg nå!

Det handler om å lage et system der du hele tiden plukker opp de som har vært på nettsiden. Folk er ofte veldig travle når de surfer på nett. Kanskje holder de på med noe annet samtidig som at de er på nettsiden din. Det handler derfor om å gi dem muligheten til å bli påminnet. Påminnet om at de har vært på nettsiden din, så de kan gå tilbake å kjøpe. Dette sees ofte mer på som en hyggelig gest enn plagsomt.

Alltid tilgjengelig med 7/11-kampanjen

For å få til dette pleier jeg derfor å lage noe som heter 7/11-kampanjen. 7/11- er alltid oppe, så hele tanken rundt navnet er at du alltid er tilgjengelig. Selv om du ligger og sover skal Facebook-annonsene kunne jobbe for deg og sørge for at du får de riktig type menneskene inn i butikken din og som ender opp med å kjøpe.

 

Hvordan sette opp 7/11-kampanjen?

Så, for å lage denne 7/11-kampanjen så trenger du et par elementer;

Det første du trenger er en Facebook Pixel. Denne Facebook Pixelen er en liten kodesnutt som du får av Facebook som du da kan ta inn på nettsiden din. Dette gjør at det blir som en telefonlinje mellom Facebook og nettsiden din, som gjør det mulig å nå de som har vært på nettsiden din på Facebook.

Etter at denne Facebook Pixelen er på plass så kan du gjøre noe spennende. Du kan lage noe som heter et egendefinert publikum. På dette egendefinerte publikummet så kan du si at alle som har vært innom din nettside de siste 7 dagene for eksempel, skal se denne annonsen.

Dette betyr da at når Pixelen er på plass og du lager et egendefinert publikum, vil du kunne nå ut til hvem enn som er inne på nettsiden din og er logget inn på Facebook på nettleseren, men annonser i etterkant.

Lag din egen kampanje

Når både Pixel og egendefinert publikum er på plass kan du lage din egen kampanje. Her kan du enten ha målsetting mot konverteringer, om du har koblet Pixelen til direkte salg på nettsiden din. Eller du kan velge trafikk, altså at du skal få flest mulig tilbake på siden din.

I denne kampanjen lager du et annonsesett hvor du bruker det egendefinerte publikummet som du har laget, som sier at Facebook skal vise annonsen til de som har vært innom nettsiden din.

Har du lite trafikk på siden din kan du begynne med 20kr om dagen som budsjett, har du flere kan du øke sum. Du betaler ca 100kr per 1000 menneske, sånn grovt sett.

Når du har Pixelen, Egendefinert publikum og satt opp en kampanje med annonsesett som retter seg mot det publikummet, så lager du en annonse som er designet for å få folk tilbake på nettsiden din. Dette kan være budskap som “ikke glem å bestille”, å snakke om kundesuksess caser eller å dra de tilbake med et blogginnlegg. Dette gir deg muligheten til å kommunisere med dem og du vet kontekstuelt at de har vært innom nettsiden din, så det er lett da å finne ut av hvordan du skal kommunisere for å få dem tilbake.

Jeg ville også anbefalt dere å A/B-teste annonsene dine. Altså at du lager to annonser i annonsesettet, med to litt forskjellige vinklinger på. Etter en stund ser du hvilken av alternativene som har vært rimeligst.

Thomas Moen

Thomas Moen

Jeg lærer bedrifter å skape lønnsom markedsføring. Jeg har over 20 års erfaring som markedsfører. Gjennom årene har jeg jobbet for store merkevarer som Tine, Orkla, Disney, Nike og Telia++ I dag bruker jeg all min tid på å hjelpe små bedrifter å utfordre de store. Via byrået mitt MOEN&Co tilbyr vi nettkurs, coaching og at vi gjør annonseringen for deg.